Rinus Gerritsen Signature Basses

Rinus Gerritsen Signature Basses

Alder body, maple/rosewood neck Seymour Duncan pickups: 2x SJB-1 Jazz Bass + 1x Lipstick Vox Humana 3D bridge, Gotoh tuners 5-Position Tone Control Mono/Stereo jacks DR strings.

Direkt uit voorraad leverbaar.  >> VoxHumana Bass Webshop

 

Lees meer...

Rinus Gerritsen

Veel klanten die regelmatig bij Vox Humana langs komen hebben Rinus Gerritsen waarschijnlijk wel eens gezien. Uit interesse loopt hij met zijn trouwe viervoeter Suus zo'n 2 keer per week even de werkplaats aan de Waalstraat binnen.
Rinus is altijd geinteresseerd in waar je mee bezig bent en weet altijd wel een paar mooie anekdotes, of vertelt over zijn andere projecten, de citroen DS of geluidstechniek.
De sound van de oude Danelectro bassen, veel geassocieerd met Rinus Gerritsen, en zijn dubbelnek bas zijn uniek. Een eigen geluid is iets waar Rinus al zijn hele loopbaan bij de Golden earring aan werkt en daar wordt nog steeds professioneel aan geschaafd en verbeterd.

Rinus Gerritsen RG lijn

Vox Humana bouwt de bas van Rinus Gerritsen
Onstaan van de RG lijn: Hoe is de samenwerking met Vox Humana ontstaan? Vox Humana doet al jaren reparaties en service onderhoud aan gitaren en de bassen van de Golden Earring. Een aantal jaar geleden werd de toets van de fretless Darwin gevlakt en die speelde en klonk daarna geweldig. Ook weer een bas met een uniek geluid en vorm. Vanaf die tijd ontstond er steeds meer een samenwerking waarbij verbeteringen of ideeen voor nieuwe instrumenten werden gerealiseerd.
Vox Humana is dan ook een bedrijf waar je instrumenten op maat kan laten bouwen.

Lees meer...

RG L4 Longscale

Vox Humana bouwt de longscale RG L4 van Rinus Gerritsen.

RG S4 shortscale

Vox Humana bouwt de RG Shortscale 4 van Rinus Gerritsen

RG L5 Longscale

Vox Humana bouwt de longscale RG L5 van Rinus Gerritsen.

Coral Longhorn sunburst

Dit is een originele 40 jaar oude Coral longhorn unfinished body gemaakt in Japan door de Kawai company. Ontworpen door de jazz guitarist Vincent Bell, die ook de Coral electrische Sitar heeft ontworpen. Coral was een gitaarlijn geproduceerd door de Danelectro corporation. De longhorn bodies werden in japan geproduceerd. Er waren 3 modellen. De 6 en 12 snaar gitaar en de 4 snarige bas. Deze bodies werden in 1968 na het finishen opgeslagen. Hij werd in amerika op de kop getikt en na ruim 40 jaar afgebouwd.

RG Original Longscale

Om zijn unieke sound in meerdere nummers te kunnen gebruiken en niet de hele avond met de (zware) dubbelnek bas te om zij nek te hoeven ontstond het idee beide zijden als losse bassen na te bouwen.
Voor de body werd de vorm werd de Darwin bas gekozen. Een bas met een verleden en een goede balans. (zie item).

RG Original Longscale Vintage white

Na het succes van de rode RG Original Longscale wilde Rinus nog een zelfde bas in de vintage white kleur zoals zijn oude 60'er Nocaster gitaar (gevonden op zolder VH!). De rode RG Original Longscale bas wordt in D gestemd, de vintage white bas wordt in E gestemd.
Het laatste concert in Ahoy Rotterdan speelde Rinus de hele avond op de rode of de vintage white bas en de dubbelnek.

Ahoy 20 feb 2010 Rotterdam

Ahoy 20 feb 2010 Rotterdam. Tijdens dit spetterende concert speelde Rinus de hele avond op de twee rode en vintage white longscale bassen en zijn dubbel neck bas. Konden we mooi even backstage naar de backline en de versterkerrekken kijken. En na afloop van het concert genieten van de afterparty.

voxhumana.nl gebruikt functionele en analytische cookies om de website goed te laten functioneren.
Wanneer u op akkoord klikt, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Meer informatie Ok