Voorbeelden

Instrument op maat - Custom orders

..Uw instrument op maat gemaakt, dat is waar de meeste muzikanten van dromen!Vox Humana biedt u deze mogelijkheid.
Vox Humana biedt u de mogelijkheid uw Instrument opmaat te laten bouwen.

De mogelijkheid om de look en feel van uw instrument zelf te bepalen spreekt menig veeleisende muzikant aan.
Een body met de juiste hardware en pickups. Prachtige Quilted maple top of een standaard model uitgevoerd in mahonie.
De look en feel van die Jackson maar met tremolo, 3 HSS pickups en een piezo op een aparte uitgang. Birdeye neck met scalloped fretboard  CarbonTech halspen,  compound-radius voor extreem lage afstelling ? 7 snaar, maar reversed headstock en blockinlay.

Geen probleem bijna alles kan!!

Ideeën, neem rustig contact op of kom een keer langs.  Neem zoveel mogelijk voorbeelden, foto's  en tekeningen mee.

Lees meer...

Inlay Les Paul reparatie

Deze oude Gibson Les Paul miste een blockinlay. Deze werd op maat gemaakt en in de toets geplaatst.

Wisselslagplaat

Goede elementen kunnen een waardevolle upgrade van uw instrument betekenen. Het is net als met goede speakers. Maar hoe maakt u de juiste keuze?
Vox Humana heeft de laatste 30 jaar bijna alles voorbij zien en horen komen. Wij hebben dus veel kunnen vergelijken en kunnen u goed begeleiden bij het maken van de juiste keus.  Hier hebben we dus zelfs een speciale gitaar voor omgebouwd met een snel te wisselen slagplaat.  Want luisteren naar verschillende elementen en schakelopties zegt meer dan praten over geluid.

 Contact Vox Humana

Stick Hals

Deze hals werd gemaakt voor een bouwer die een zogenaamde touchgitaar aan het bouwen was. De moeilijkheid in dit geval was de breedte van de toets en de lengte van de fretslots. Met de in eigen beheer ontwikkelde 3D freestafel was dit geen probleem. De hals werd uitgevoerd in rockmaple en verstevigd met 2 CarbonTech halspennen.

ES175D getordeerde hals

Een oude ES175D was door z'n frets heen. Na een korte inspectie viel meteen op dat de hals in de loop der jaren getordeerd was. Deze stond met de halspen los nog steeds achterover. Door de  toets met de juiste voorspanning van de halspen te vlakken kon de hals na het herfretten weer perfect afgesteld worden. Duidelijk is de getordeerde kop te zien. De toets wordt vlak geschuurd, hierbij wordt rekening gehoudend dat deze weer hol moet kunnen worden gesteld, na het aanbrengen van de frets.

67 Strat Herfretten

Deze oude Strat had naast het probleem van de slechte frets een vreemde verbreding van de toets die duidelijk voelbaar was tijdens het spelen. De hals werd vanaf de eerste fret naar de kop toe al breder. Dit werd gelijk aangepast. De hals bleek al eens kaalgeschuurd aan de achterkant, na het schuren kon de oorspronkelijke kleur vrij eenvoudig worden bereikt. Bij dergelijke oude gitaren is de toets erg bros, hier moet dus extra voorzichtig te werk worden gegaan met het verwijderen van de frets.

Tobias Halffabrikaat afbouw

Een klant had een Tobias halfabrikaat 5 snaar uit de USA geimporteerd. Het bleek dat er geen halspen inzat, de toets te smal was. Dus deze werd vervangen en er werd een CarbonTech halspen geplaatst. De achterkant van de hals moest nog worden gefreesd. en de body verder afgewerkt. Aardige klus maar goed te doen. De fotos spreken voor zich.De bas werd uitgevoerd met originele Bartolini pickups en electronica.

Hopf reparatie

Oude Hopf jazzgitaar werd voorzien van een nieuwe toets.

TE solidbody to Thinline

TE solidbody to Thinline aanpassing. De mahonie body was erg zwaar en werd zo een stuk lichte. Door gebruik te maken van onze verlengde Lintzaag met een speciaal zaagblad van 2 mm kon deze aanpassing bijna onzichtbaar worden uitgevoerd. Deze zaag is ook speciaal ontwikkeld om o.a. achterdekken en zijwanden te zagen.

BC Rich KOA halsreparatie

BC Rich KOA halsreparatie. Tijdens vervoer vanuit the States beschadigd geraakte BC Rich. Heel mooi exemplaar van KOA hout. Kon nagenoeg onzichtbaar worden gerepareerd. Ook moesten de frets worden gevlakt. Vaak is dit nodig omdat de frets door de klap beschadigd raken (snaar indruk).

voxhumana.nl gebruikt functionele en analytische cookies om de website goed te laten functioneren.
Wanneer u op akkoord klikt, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op deze website.
Meer informatie Ok