Carbon Acoustic Steelstring Guitars - The progress of tradition

De afgelopen 150 jaar werd in de USA door merken als Martin en Gibson de standaard voor de staalsnarige gitaar bepaald. Van de kleine parlourgitaren, de grotere orkest-modellen tot de moderne dreadnoughts en jumbo’s – dit zijn de instrumenten die in ‘original music’, door de fingerpickers, en door singer/songwriters gebruikt werden en worden. Zijn deze gitaren te verbeteren, kan het beter dan het origineel? Vox Humana ontwikkelde met traditionele én nieuwe technieken de Vox Humana Carbon Acoustics Orchestra Model (OM) en Grand Auditorium-gitaren (GA). De traditie gaat verder…

 

Na het succes van de Vox Humana Hot-gitaar (‘Carbon Acoustics Maccaferri O-type’) kwam er logischerwijs ook vraag naar andere staalsnarige modellen. En uiteindelijk is de ‘Steel String Series’ gebouwd, voor twee groepen gitaristen: het iets kleinere ‘OM’-type voor de fingerpicker, en de ‘Grand Auditorium’-gitaren voor de singer/songwriters. Geen Jumbo, want de Grand Auditorium heeft al zo veel volume en spreiding dat een nog grotere model niet nodig lijkt…

Het OM-type heeft eveneens het volume, maar daarnaast precies de focus en de definitie die de fingerpicker zoekt. Het geluid van de kleinere modellen van de grote Amerikaanse en Australische fabrieken, maar dan beter.

Met een jarenlange ervaring in het verwerken van hoogwaardige houtsoorten en fibers tot elektrische en akoestische instrumenten heeft Vox Humana, geheel volgens de traditie, een serie ‘Steel String’ gitaren gebouwd - maar wel met de onzichtbare gebruikmaking van fibers, zodat een aantal voorheen onvermijdelijke versterkende onderdelen overbodig werden die in het traditionele ontwerp de klank nog afremden.

De hals, versterkt met de Vox Humana CarbonTech halspen, loopt door onder de gehele toets. Met als resultaat: maximale resonantie zonder dode plekken, een zeer snel aansprekende en sustainrijke toon, absolute vlakheid en geen ‘zwakke plek’ rond de 14e fret, zoals bij traditionele gitaren.

Twee modellen, maar mét opties. Een standaard of een ‘Florentijnse’ cutaway zijn mogelijk. De halzen zijn geschroefd, zodat er met variatie gebouwd kan worden. Wie daarvoor kiest, kan zijn nieuwe instrument laten voorzien van een bredere of smallere hals, of een hals met de exacte ‘feel’ van zijn favoriete gitaar. Het bovenblad kan uitgevoerd worden in massief fichten of ceder. Meer opties: een speciale inleg of binding en elektronica naar keuze. Zo biedt Vox Humana een traditionele gitaarop- maat voor de veeleisende professional, maar voor de prijs van een fabrieksinstrument. En bovendien – met een zeer korte levertijd.

Het resultaat: gitaren die ‘the road’ overleven door hun stevige constructie en niet minder stevige volume. Maar bovendien doen deze instrumenten het ook prima in de studio, als gevolg van hun rijke en gelijkmatige toon. Resultaten, kortom, die met hout alléén niet haalbaar waren. En dat is nu wat ze bij Vox Humana ‘De traditie gaat verder’ noemen.

 

Information

Vox Humana
Waalstraat 72 | 3131 CS Vlaardingen
Tel.: +31 10 4346628
info@voxhumana.nl
Kamer van Koophandel: 73868876
BTW nr: NL118482646B01

Openingstijden

Dinsdag van 13:00-17:00.

Woensdag  van 13:00-17:00.

Donderdag  van 13:00-17:00.

Vrijdag van 13:00-17:00. Vrijdag geen koopavond.

Zaterdag van 10:00-17:00.

Zondag en maandag gesloten.

 

Vox Humana
Waalstraat 72 | 3131 CS Vlaardingen
Tel.: +31 10 4346628
info@voxhumana.nl

Over ons

Privacy Policy

    Contact Us    
(Opent in  onze webshop)