Carbon Acoustic Steelstring Guitars - The progress of tradition

De afgelopen 150 jaar werd in de USA door merken als Martin en Gibson de standaard voor de staalsnarige gitaar bepaald. Van de kleine parlourgitaren, de grotere orkest-modellen tot de moderne dreadnoughts en jumbo’s – dit zijn de instrumenten die in ‘original music’, door de fingerpickers, en door singer/songwriters gebruikt werden en worden. Zijn deze gitaren te verbeteren, kan het beter dan het origineel? Vox Humana ontwikkelde met traditionele én nieuwe technieken de Vox Humana Carbon Acoustics Orchestra Model (OM) en Grand Auditorium-gitaren (GA). De traditie gaat verder…

 

Na het succes van de Vox Humana Hot-gitaar (‘Carbon Acoustics Maccaferri O-type’) kwam er logischerwijs ook vraag naar andere staalsnarige modellen. En uiteindelijk is de ‘Steel String Series’ gebouwd, voor twee groepen gitaristen: het iets kleinere ‘OM’-type voor de fingerpicker, en de ‘Grand Auditorium’-gitaren voor de singer/songwriters. Geen Jumbo, want de Grand Auditorium heeft al zo veel volume en spreiding dat een nog grotere model niet nodig lijkt…

Het OM-type heeft eveneens het volume, maar daarnaast precies de focus en de definitie die de fingerpicker zoekt. Het geluid van de kleinere modellen van de grote Amerikaanse en Australische fabrieken, maar dan beter.

Met een jarenlange ervaring in het verwerken van hoogwaardige houtsoorten en fibers tot elektrische en akoestische instrumenten heeft Vox Humana, geheel volgens de traditie, een serie ‘Steel String’ gitaren gebouwd - maar wel met de onzichtbare gebruikmaking van fibers, zodat een aantal voorheen onvermijdelijke versterkende onderdelen overbodig werden die in het traditionele ontwerp de klank nog afremden.

De hals, versterkt met de Vox Humana CarbonTech halspen, loopt door onder de gehele toets. Met als resultaat: maximale resonantie zonder dode plekken, een zeer snel aansprekende en sustainrijke toon, absolute vlakheid en geen ‘zwakke plek’ rond de 14e fret, zoals bij traditionele gitaren.

Twee modellen, maar mét opties. Een standaard of een ‘Florentijnse’ cutaway zijn mogelijk. De halzen zijn geschroefd, zodat er met variatie gebouwd kan worden. Wie daarvoor kiest, kan zijn nieuwe instrument laten voorzien van een bredere of smallere hals, of een hals met de exacte ‘feel’ van zijn favoriete gitaar. Het bovenblad kan uitgevoerd worden in massief fichten of ceder. Meer opties: een speciale inleg of binding en elektronica naar keuze. Zo biedt Vox Humana een traditionele gitaarop- maat voor de veeleisende professional, maar voor de prijs van een fabrieksinstrument. En bovendien – met een zeer korte levertijd.

Het resultaat: gitaren die ‘the road’ overleven door hun stevige constructie en niet minder stevige volume. Maar bovendien doen deze instrumenten het ook prima in de studio, als gevolg van hun rijke en gelijkmatige toon. Resultaten, kortom, die met hout alléén niet haalbaar waren. En dat is nu wat ze bij Vox Humana ‘De traditie gaat verder’ noemen.

 

Information

Vox Humana
Waalstraat 72 | 3131 CS Vlaardingen
Tel.: +31 10 4346628
info@voxhumana.nl
Kamer van Koophandel: 73868876
BTW nr: NL118482646B01

Openingstijden

Dinsdag van 13:00-17:00.

Woensdag  van 13:00-17:00.

Donderdag  van 13:00-17:00.

Vrijdag van 13:00-17:00. Vrijdag geen koopavond.

Zaterdag van 10:00-17:00.

Zondag en maandag gesloten.

 

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ondernemen-en-werken-in-coronatijd/winkeliers

Corona en de regels voor winkeliers

Vanaf woensdag 28 april mogen alle winkels weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Voor niet-essentiële winkels gelden wel voorwaarden. Ook warenmarkten mogen volledig open op 1,5 meter.

Regels voor winkeliers

  • Niet-essentiële winkels mogen maximaal 1 klant per 25 m2 ontvangen.
  • Er mogen in elk geval 2 klanten per verdieping worden ontvangen, ongeacht de grootte van de winkel. Kinderen t/m 12 jaar worden niet meegeteld.
  • Een hulpbehoevende en ondersteuner tellen samen als 1 klant.
  • De klant komt alleen.
  • Betalen gebeurt zoveel mogelijk contactloos.
  • De klant winkelt alleen als hij of zij klachtenvrij is.
  • Tijdens het winkelen houdt de bezoeker 1,5 meter afstand van anderen en draagt verplicht een mondkapje.
  • In de winkel mag slechts de hoognodige bezetting aanwezig zijn.

Telt het personeel ook mee bij het maximaal aantal personen?

Het personeel valt hierbuiten.

Wachtrijen buiten de winkel

De klant winkelt zo veel mogelijk alleen, dat scheelt in de drukte. Door winkeliers en gemeenten worden op lokaal niveau afspraken gemaakt over hoe om te gaan met de drukte. Deze afspraken zijn aanvullend op de landelijke afspraken die met de sector zijn gemaakt.

Servicepunten of winkels voor postpakketten en producten voor onderhoud/reparatie

Het brengen en afhalen van postpakketten en brengen en halen van producten voor onderhoud en reparatie vindt plaats los van het maximaal aantal personen per winkel. De winkelier moet wel een duidelijke bewegwijzering aanbrengen. Als de klant naast het brengen en afhalen van postpakketten/producten ook spullen wil kopen, dan valt deze klant onder het maximaal aantal toegestane klanten in de winkel.

Gevaccineerde klanten

Voor klanten die zijn gevaccineerd geldt dat het dragen van een mondkapje verplicht blijft. Iemand die is gevaccineerd kan het virus alsnog overbrengen.

1,5 meter afstand houden in uw winkel

U zorgt ervoor dat u en uw klanten 1,5 meter afstand kunnen houden tot elkaar. Bijvoorbeeld door een maximaal aantal klanten in uw winkel toe te laten.

 

 

Over ons

Privacy Policy

    Contact Us    
(Opent in  onze webshop)