Vox Humana CarbonTech Special Basses

De basis van een goede electrische bas, is en blijft goed hout. Hout geeft kleur, warmte, dynamiek en karakter aan een instrument. Het bepaalt voor een groot deel het gevoel dat je hebt met je favoriete instrument.
Waarom dan toch “CarbonTech” ? Wij combineren de unieke eigenschappen van hout met onze “CarbonTech halspen” .

De houten hals wordt inwendig verstevigd met een carbon fiber T-profiel met daarin de traditionele, stalen, gewoon afstelbare halspen. De klankeigenschappen van het hout worden hierdoor nog meer versterkt, de hals heeft geen dode plekken en de toon is strak, duidelijk en heeft een verbazingwekkende sustain. Zelfs de lage B op een 5 snaar klinkt strak! Daarnaast is de hals zeer stabiel, praktisch ongevoelig voor temperatuurswisselingen en behoort het regelmatig moeten afstellen definitief tot het verleden.

What puts the “Special” into CarbonTech Specials ? Onze jarenlange ervaring met customizing en reparaties, de drive om dingen uit te vinden en te verbeteren, het samenwerken met bassisten, het sleutelen aan onze eigen instrumenten tot het een soort Frankensteins waren , daardoor weten we wat werkt en wat onze bassen net dat beetje meer “special” maakt.

Frets: Om een superlage afstelling mogelijk te maken, vlakken we de frets over de gehele hals, en worden ze daarna gerond en gepolijst: alle frets liggen zo van het begin tot het einde van de hals in één lijn, precies even hoog en vlak, strakker kan een hals niet zijn.

The Bridge: Ook de brug is zeer bepalend voor de sound en het karakter van een bas. Onze VH 3D bridge wordt speciaal voor ons gemaakt van brass, is zeer solide en de zadels zijn naar 3 kanten stelbaar. Voor een warme, strakke toon met veel sustain.

Pickups: De slagroom op de taart en altijd naar je eigen smaak aan te passen, ook achteraf nog. Veel keus: Seymour Duncan, Dimarzio, Fender, Bartolini… Zoek je die specifieke sound, wij kunnen adviseren welke pickups je daar het best voor kunt kiezen.

Regelbare Serieschakeling: Een unieke schakeling waarmee je het brugelement traploos kunt aandikken: een klein beetje voor wat meer laag en warmte of volledig voor een super vette humbucking sound. Eenvoudig, passief en vooral praktisch !

Active Electronics: Iedere CarbonTech JB Special kan uitgerust worden met een J-Retro Active Tone Control: Volume, balans, hoog, laag, parametrisch midden en active/passive switch.

Finish: Het laatste maar zeker niet het minst belangrijke detail is de lak. De meeste “fabrieksgitaren” hebben een erg dikke laklaag. Eenvoudig aan te brengen en altijd strak. De resonantie van het hout gaat hier grotendeels door verloren, de toon wordt vlak en karakterloos. Wij werken onze gitaren af met een goed beschermende maar zo dun mogelijke laklaag zodat de toon en het karakter behouden blijfven.
Daarnaast werken wij onze halzen bij voorkeur af met een matte “satin” lak. Een matte finish voelt veel gladder aan tijdens het spelen dan hoogglans lak. De hals plakt minder, vooral bij een beetje vochtige handjes…

Vox Humana Service: Iedere CarbonTech Special wordt perfekt afgesteld en geintoneerd afgeleverd, eventueel met snaren naar keuze. Ook na aankoop kun je altijd bij ons terecht voor onderhoud, een afstelbeurt (in het eerste jaar gratis) of kleine aanpassingen.

Information

Vox Humana
Waalstraat 72 | 3131 CS Vlaardingen
Tel.: +31 10 4346628
info@voxhumana.nl
Kamer van Koophandel: 73868876
BTW nr: NL118482646B01

Openingstijden

Dinsdag van 13:00-17:00.

Woensdag  van 13:00-17:00.

Donderdag  van 13:00-17:00.

Vrijdag van 13:00-17:00. Vrijdag geen koopavond.

Zaterdag van 10:00-17:00.

Zondag en maandag gesloten.

 

Vox Humana
Waalstraat 72 | 3131 CS Vlaardingen
Tel.: +31 10 4346628
info@voxhumana.nl

Over ons

Privacy Policy

    Contact Us    
(Opent in  onze webshop)