Carbon Acoustic Maccaferri Guitars - The progress of tradition

Als er een gitaartype is waarbij traditie centraal staat, dan is dat wel de gitaar die in de Hot-of Gipsy-Jazz gebruikt wordt. Er worden talloze fantastische instrumenten gebouwd, de absolute standaard blijft echter het instrument en de “toon” van die ene meestergitarist in het genre: Django Rheinhardt. En eigenlijk droomt iedere Hot-gitarist van een Maccaferri.

Vele gitaarbouwers hebben dit instrument dan ook gekopieerd, met wisselend resultaat. Al zijn er in diverse prijsklassen redelijke tot goede instrumenten te koop. Maar de bouwers van Vox Humana wilden meer. Met hun jarenlange ervaring in het verwerken van hoogwaardige houtsoorten en fibers tot elektrische en akoestische instrumenten hebben zij, geheel volgens de traditie, een serie gitaren in de Hot-stijl gebouwd – maar wel met de onzichtbare gebruikmaking van fibers, zodat een aantal voorheen onvermijdelijke versterkende onderdelen overbodig werden die in het traditionele ontwerp de klank nog afremden. De hals, versterkt met de Vox Humana CarbonTech halspen, loopt door onder de gehele toets. Het resultaat: maximale resonantie en absolute vlakheid.

 

Toen Popy Basily (The Basily Gipsy Band) de gitaar in handen kreeg, was hij verkocht. En, nadat een signature model met deze meestergitarist was ontwikkeld, werd die gitaar zijn  instrument of choice op de podia en in de studio’s van de wereld.

Over Popy Basily
Opgegroeid in de Hot Club de France-traditie, heeft Popy Basily met zijn Basily Gypsy Band binnen die stijl een zeer eigen identiteit ontwikkeld waarbij zowel Spaanse als traditionele zigeunermuziek van invloed zijn. De wijze waarop Basily de tijden  van Django Reinhardt en Stephane Grapelli laat herleven, gecombineerd met de andere stijlen die deze topband in hun muziek verweeft, heeft inmiddels de aandacht getrokken van de grote festivals. Basily heeft inmiddels wereldwijd zijn reputatie gevestigd op onder andere North Sea Jazz, het Jak Festival in Indonesië, Jazz Club ‘Birdland’ in New York en  natuurlijk het Django Reinhardt Festival in Samois sur Seine. Het spel van Popy heeft bovendien de aandacht getrokken van artiesten als The Rolling Stones en Jeff Beck, en ook dit leidde tot diverse uitnodigingen. “Ik speel met respect voor traditie, maar ik wil ook bijdragen aan de ontwikkeling van die traditie,” aldus Popy Basily. “En met hetzelfde respect hebben
de meesterbouwers van Vox Humana hun steentje aan de ontwikkeling van het instrument bijgedragen. Dit instrument is    echt voor mij geschapen!”

Specificaties:
Bovenblad: Duits fichten
Hals: mahonie/CarbonTech halspen
Toets: ebben
Mechanieken: Schaller
Zijblad: palissander/carbon
Achterblad: palissander/carbon
Binding: tortoise
Elektronica: Big Tone, in de brug
Opties: D-hole, mensuur 650 millimeter;
O-hole, mensuur 670 millimeter

Information

Vox Humana
Waalstraat 72 | 3131 CS Vlaardingen
Tel.: +31 10 4346628
info@voxhumana.nl
Kamer van Koophandel: 73868876
BTW nr: NL118482646B01

Openingstijden

Dinsdag van 13:00-17:00.

Woensdag  van 13:00-17:00.

Donderdag  van 13:00-17:00.

Vrijdag van 13:00-17:00. Vrijdag geen koopavond.

Zaterdag van 10:00-17:00.

Zondag en maandag gesloten.

 

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ondernemen-en-werken-in-coronatijd/winkeliers

Corona en de regels voor winkeliers

Vanaf woensdag 28 april mogen alle winkels weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Voor niet-essentiële winkels gelden wel voorwaarden. Ook warenmarkten mogen volledig open op 1,5 meter.

Regels voor winkeliers

  • Niet-essentiële winkels mogen maximaal 1 klant per 25 m2 ontvangen.
  • Er mogen in elk geval 2 klanten per verdieping worden ontvangen, ongeacht de grootte van de winkel. Kinderen t/m 12 jaar worden niet meegeteld.
  • Een hulpbehoevende en ondersteuner tellen samen als 1 klant.
  • De klant komt alleen.
  • Betalen gebeurt zoveel mogelijk contactloos.
  • De klant winkelt alleen als hij of zij klachtenvrij is.
  • Tijdens het winkelen houdt de bezoeker 1,5 meter afstand van anderen en draagt verplicht een mondkapje.
  • In de winkel mag slechts de hoognodige bezetting aanwezig zijn.

Telt het personeel ook mee bij het maximaal aantal personen?

Het personeel valt hierbuiten.

Wachtrijen buiten de winkel

De klant winkelt zo veel mogelijk alleen, dat scheelt in de drukte. Door winkeliers en gemeenten worden op lokaal niveau afspraken gemaakt over hoe om te gaan met de drukte. Deze afspraken zijn aanvullend op de landelijke afspraken die met de sector zijn gemaakt.

Servicepunten of winkels voor postpakketten en producten voor onderhoud/reparatie

Het brengen en afhalen van postpakketten en brengen en halen van producten voor onderhoud en reparatie vindt plaats los van het maximaal aantal personen per winkel. De winkelier moet wel een duidelijke bewegwijzering aanbrengen. Als de klant naast het brengen en afhalen van postpakketten/producten ook spullen wil kopen, dan valt deze klant onder het maximaal aantal toegestane klanten in de winkel.

Gevaccineerde klanten

Voor klanten die zijn gevaccineerd geldt dat het dragen van een mondkapje verplicht blijft. Iemand die is gevaccineerd kan het virus alsnog overbrengen.

1,5 meter afstand houden in uw winkel

U zorgt ervoor dat u en uw klanten 1,5 meter afstand kunnen houden tot elkaar. Bijvoorbeeld door een maximaal aantal klanten in uw winkel toe te laten.

 

 

Over ons

Privacy Policy

    Contact Us    
(Opent in  onze webshop)