Vox Humana CarbonTech Specials

De basis van een goede electrische gitaar was, is en blijft goed hout.  Hout geeft kleur, warmte, dynamiek en karakter aan een instrument.  Het bepaalt voor een groot deel het gevoel dat je  hebt met je favoriete gitaar.
Waarom dan toch “CarbonTech” ? Wij combineren de unieke eigenschappen van hout met onze “CarbonTech halspen” .

De houten hals wordt inwendig verstevigd met een carbon fiber T-profiel met daarin de traditionele, stalen, gewoon afstelbare halspen.  De klankeigenschappen van het hout worden hierdoor nog meer versterkt, de hals heeft geen dode plekken en de toon is strak, duidelijk en heeft een verbazingwekkende sustain. Daarnaast is de hals zeer stabiel, praktisch ongevoelig voor temperatuurswisselingen en behoort het regelmatig moeten afstellen definitief tot het verleden.

What puts the “Special” into CarbonTech Specials ?
Onze jarenlange ervaring met customizing en reparaties, de drive om dingen uit te vinden en te verbeteren, zelf fanatiek gitarist zijn, het sleutelen aan onze eigen gitaren tot het een soort Frankensteins waren , daardoor weten we wat werkt en wat onze gitaren net dat beetje meer “special” maakt.

Compound radius:  De toetsradius verloopt  van 10" bij de topkam naar 16" aan het eind van de toets; dit zorgt voor een optimale bespeelbaarheid bij zowel solo- als akkoordenwerk. Want, bouwers als Leo Fender hadden niet met álles meteen de beste oplossing; vintage Fenders hadden een radius van 10" of zelfs 7,25", wat erg prettig is voor akkoordenwerk - maar een solist moet zijn snaren tamelijk hoog afstellen om te voorkomen dat zijn snaren bij het opdrukken aanlopen.

Frets: Dunlop medium of jumbo frets. Om een superlage afstelling mogelijk te maken, vlakken we de frets over de gehele hals, en worden ze daarna gerond en gepolijst: alle frets liggen zo van het begin tot het einde van de hals in één lijn, precies even hoog en vlak, strakker kan een hals niet zijn.

The Bridge:  Ook de brug is zeer bepalend voor de sound en het karakter van een gitaar. Voor die typische “twang” van een Strat is een Gotoh Super Vintage Tremolo met stalen blok ideaal, bovendien is de armbevestiging verbeterd waardoor er geen speling op de schroefddraad kan ontstaan.  De sierlijke US Contour tremolo van Hipshot geeft zowel warmte als sustain door een brass blok en grondplaat gecombineerd met stalen zadels en voelt bijzonder “smooth”.
Voor de metalige maar toch net niet gemene Tele “twang” is de Hipshot Stainless Steel Bridge met gecompenseerde brass zadels onze favoriet. Staal voor de “bite” en brass voor wat warmte. De 3 zadels geven veel meer toon en sustain dan een 6-saddle bridge omdat de zadels vaster staan door de druk van 2 snaren per zadel. En de gecompenseerde/schuine zijn zadels perfect zuiver te intoneren.

Stemvastheid:  Het tijdens het spelen ontstemmen van een gitaar is een van de grootste ergernissen voor veel gitaristen. Een Carbontech neck maakt een gitaar wat dat betreft al veel betrouwbaarder maar dan nog kan zo’n klein, onbetekenend lijkend onderdeel als de topkam het speelplezier bederven.  Een nut van been of plastic is stroef en laat de snaar niet vrij door de sleufjes bewegen  en blijft “hangen” . Daarom gebruiken wij TUSQ Selflubricating Nuts;  zelfsmerende topkammen gemaakt van o.a. teflon.  Combineer dit met de beste (locking)tuners van Gotoh, Grover of Sperzel en onverwachte stemmingswisselingen behoren tot het verleden, ook bij  de gitarist…

Pickups: De slagroom op de taart en altijd naar je eigen smaak aan te passen, ook achteraf nog. Veel keus: Seymour Duncan, Dimarzio, Fender, EMG, Kinman Noiseless…  Zoek je die specifieke sound, wij kunnen adviseren welke pickups je daar het best voor kunt kiezen.

Regelbare serie/humbucking schakeling: Een unieke schakeling die wij toepassen op alle ST en TE modellen met single coil pickups. Een brugelement van een Strat klinkt vaak dun en schel, onbruikbaar voor veel muziekstijlen. Is op te lossen door het element te vervangen door een humbucker maar daardoor gaat ook die typische twang verloren van stand 2 op de switch: de combinatie brug en midden pickup. Dat willen we niet ! Met onze regelbare serie/humbucking schakeling kun je het brugelement traploos aandikken met  de 2e toonknop (bij een Tele met de extra 3de knop): een klein beetje voor wat meer laag en warmte of volledig voor een super vette humbucking sound.  Werkt alleen met de schakelaar in de brugstand, je kunt hem dus vantevoren instellen. De overige standen op de switch worden niet beinvloed. Eenvoudig, passief  en vooral praktisch !

Finish:  Het laatste maar zeker niet het minst belangrijke detail is de lak. De meeste “fabrieksgitaren” hebben een erg dikke laklaag. Eenvoudig aan te brengen en altijd strak. De resonantie van het hout gaat hier grotendeels door verloren, de toon wordt vlak en karakterloos. Wij werken onze gitaren af met een goed beschermende maar zo dun mogelijke laklaag zodat de toon en het karakter behouden blijfven.
Daarnaast werken wij onze halzen bij voorkeur af met een matte “satin” lak. Een matte finish voelt veel gladder aan tijdens het spelen dan hoogglans lak. De hals plakt minder, vooral  bij een beetje vochtige handjes…

Vox Humana Service: Iedere CarbonTech Special wordt perfekt afgesteld en geintoneerd afgeleverd, eventueel met snaren naar keuze. Ook na aankoop kun je altijd bij ons terecht voor onderhoud, een afstelbeurt (in het eerste jaar gratis) of kleine aanpassingen. 

Information

In verband met privé omstandigheden zijn wij dinsdag 19 september de gehele dag gesloten.

Vox Humana
Waalstraat 72 | 3131 CS Vlaardingen
Tel.: +31 10 4346628
info@voxhumana.nl
Kamer van Koophandel: 73868876
BTW nr: NL118482646B01

Openingstijden

Dinsdag van 13:00-17:00.

Woensdag  van 13:00-17:00.

Donderdag  van 13:00-17:00.

Vrijdag van 13:00-17:00. Vrijdag geen koopavond.

Zaterdag van 10:00-17:00.

Zondag en maandag gesloten.

 

Vox Humana
Waalstraat 72 | 3131 CS Vlaardingen
Tel.: +31 10 4346628
info@voxhumana.nl

Over ons

Privacy Policy

    Contact Us    
(Opent in  onze webshop)