Rinus Gerritsen RG lijn

Vox Humana bouwt de bas van Rinus Gerritsen
Onstaan van de RG lijn: Hoe is de samenwerking met Vox Humana ontstaan? Vox Humana doet al jaren reparaties en service onderhoud aan gitaren en de bassen van de Golden Earring. Een aantal jaar geleden werd de toets van de fretless Darwin gevlakt en die speelde en klonk daarna geweldig. Ook weer een bas met een uniek geluid en vorm. Vanaf die tijd ontstond er steeds meer een samenwerking waarbij verbeteringen of ideeen voor nieuwe instrumenten werden gerealiseerd.
Vox Humana is dan ook een bedrijf waar je instrumenten op maat kan laten bouwen.

 

Rinus: "Die oude Danelectro's zijn met geen mogelijkheid zuiver te krijgen. Door de houten brug en de hals blijft het behelpen. Live kan je compenseren maar in de studio val je door de mand."  Of je moet de bas op een bepaalde manier stemmen en dan in een beperkt gebied op de hals spelen. De mechanieken, de stevigheid laat ook te wensen over, is niet echt roadproof. En op het podium moeten instrumenten nogal wat kunnen incasseren. Zo ontstond het idee om die oude bas na te bouwen maar dan met goede materialen en behoud van de toon.

De Vox Humana RG lijn:De shortscale RG S4 werd zo getrouw mogelijk gekopieerd. waar nodig in overleg aangepast en verbeterpunten werden doorgevoerd. Rinus: "Dat witte tape heb ik in amerika kunnen krijgen, volgende week sturen ze het op". "Ik heb in Den Haag nog oud masonite platen op de kop kunnen tikken".

Een betere, intoneerbare brug, brede halsinzet, CarbonTech halspen, 3 lipstick elementen, traploze serie schakeling, mono/stereo. Sperzel mechanieken en een Graphtech topkam. Elzenhout ipv grenen. Seymour duncan lipsticks. Op zijn zolder vond Rinus nog oude originele dubbelle potmeters 100k/1Meg die tevens per element als aan/uit schakelaar fungeren.

Het resultaat is een super solide, zuiver instrument met de unieke sound van een oude. "En hij ziet er nog fantastisch uit ook. Loepzuiver en perfect voor opnames met de autentieke sound. Normaal stemmen en ik kan gewoon overal op de hals spelen".
 
De ideale vorm/feel van de longscale halzen werd naar model van een oude Yamaha bas uitgevoerd. Rinus:"Die breedte, radius en halsvorm speelt gewoon heerlijk".
 
Voor de platte bodyvorm longscale RG L4 werd uitgegaan van de sunburst Coral Longhorn bas (zie een van de eerdere projecten). Breedte van de longscale hals bij de topkam en einde toets werden aangepast aan de lipstickmagneten en de brug.
 
Rinus: "Zouden jullie nu we bezig zijn ook longscale 5 snaar met lipsticks met hetzelfde uiterlijk kunnen maken? Misschien lukt dat, zou te gek zijn".
Voor deze RG L5 bas werd speciaal een 5 snarige basbrug ontwikkeld met een iets smallere snaarspacing. De hals werd speciaal aangepast en de unieke cola bottle headstock werd iets vergroot om 5 mechanieken kwijt te kunnen.
 
Ontwerp jij eens een logo Rinus! "ok". Aan alles wordt gedacht.

Information

Vox Humana
Waalstraat 72 | 3131 CS Vlaardingen
Tel.: +31 10 4346628
info@voxhumana.nl
Kamer van Koophandel: 73868876
BTW nr: NL118482646B01

Openingstijden

Dinsdag van 13:00-17:00.

Woensdag  van 13:00-17:00.

Donderdag  van 13:00-17:00.

Vrijdag van 13:00-17:00. Vrijdag geen koopavond.

Zaterdag van 10:00-17:00.

Zondag en maandag gesloten.

 

Vox Humana
Waalstraat 72 | 3131 CS Vlaardingen
Tel.: +31 10 4346628
info@voxhumana.nl

Over ons

Privacy Policy

    Contact Us    
(Opent in  onze webshop)