Rinus Gerritsen Signature Basses

Alder body, maple/rosewood neck Seymour Duncan pickups: 2x SJB-1 Jazz Bass + 1x Lipstick Vox Humana 3D bridge, Gotoh tuners 5-Position Tone Control Mono/Stereo jacks DR strings.

Direkt uit voorraad leverbaar.  >> VoxHumana Bass Webshop

 

Dubbelnek gesplitst

Om zijn unieke sound in meerdere nummers te kunnen gebruiken en niet de hele avond met de (zware) dubbelnek bas te om zij nek te hoeven ontstond het idee beide zijdes als losse bassen na te bouwen. Tevens konden ze als backup dienen.
Voor de body werd de vorm werd de Darwin bas gekozen. Een bas met een verleden en een goede balans.

RG Original Shortscale

Om zijn unieke sound in meerdere nummers te kunnen gebruiken en niet de hele avond met de (zware) dubbelnek bas te om zij nek te hoeven ontstond het idee beide zijdes als losse bassen na te bouwen. Voor de body werd de vorm werd de Darwin bas gekozen. De dubbelnek bas is wel de meest bekende bas van Rinus Gerritsen. Een combinatie van een shortscale en een longscale bas. De shortscale is voorzien van een originele danelectro hals,  2 danelectro lipsticks en een oud Framus Nashville pickup. (een 20 k humbucker. VH.)en een kahler bas tremolo. De longscale heeft een 62'er Fender Precision hals, een lipstick en een Framus Nashville pickup. De brug is een schaller 3D brug. De bas heeft een uitgebreid schakelsysteem met traploze humbucker regeling en stereo/mono uitgangen. DR snaren.De RG Original Shortscale is een solid elzen body met een geschroefde hals. Elementen zijn originele oude lipsticks (zolder Rinus) en Gibson EB3 humbucker. De RG Original Longscale is een CarbonTech neck thru - hollow body met elzen body delen een maple boven en achterdek. Framus Nashville pickup en een originele oude lipstick (zolder Rinus). Vox Humana basbrug. Mono/stereo en regelbare humbucker schakeling. DR snaren, Grahtech topkam.

Darwin fretless bas

Deze bas werd rond 1962 gebouwd door Rinus zijn vader. Origineel gebouwd als Hoffner kit en een mediumscale gefrette hals. Jaren later werd de bas omgebouwd tot een longscale fretless bas. De toets bleek na het fretless maken niet goed vlak en bleef aanlopen. De toets werd enkele jaren geleden door VoxHumana gevlakt en de afstelling werd aangepakt. Sinds die tijd is deze unieke bas een van defavoriten van Rinus. Door de sterke hals heeft de bas ook een enorme sound/sustain die het midden houdt tussen een elektrische en een double bass.

BC Rich reparatie

BC Rich reparatie: De kop/hals was finaal afgebroken.

Danelectro 8 snaar

Danelectro 8 snaar. De dubbele snaren worden soms in quinten gestemd. Deze shortscale bas werd door Rinus samen met zijn vader (technicus) gecustomized en voorzien van 4 extra snaren. De pickup configuratie met 3 lipsticks mono/stereo werd later weer toegepast op de RG lijn en de Coral Longhorn. Deze bas had een electronica check up nodig.

Dubbelnek reparatie

De doubleneck bas wordt tijdens solo's gestreeld maar ook geteisterd. Dit levert Vox Humana af en toe wat extra werk op. In dit geval werd de snaaraktie van de shortscale hals erg hoog . De body/halsinzet bleek gescheurd. Door de extra versteviging merkte Rinus op dat hij merkbaar meer sustain had terug gekregen.

Ahoy 20 feb 2010 Rotterdam

Ahoy 20 feb 2010 Rotterdam. Tijdens dit spetterende concert speelde Rinus de hele avond op de twee rode en vintage white longscale bassen en zijn dubbel neck bas. Konden we mooi even backstage naar de backline en de versterkerrekken kijken. En na afloop van het concert genieten van de afterparty.

RG Original Longscale Vintage white

Na het succes van de rode RG Original Longscale wilde Rinus nog een zelfde bas in de vintage white kleur zoals zijn oude 60'er Nocaster gitaar (gevonden op zolder VH!). De rode RG Original Longscale bas wordt in D gestemd, de vintage white bas wordt in E gestemd.
Het laatste concert in Ahoy Rotterdan speelde Rinus de hele avond op de rode of de vintage white bas en de dubbelnek.

RG Original Longscale

Om zijn unieke sound in meerdere nummers te kunnen gebruiken en niet de hele avond met de (zware) dubbelnek bas te om zij nek te hoeven ontstond het idee beide zijden als losse bassen na te bouwen.
Voor de body werd de vorm werd de Darwin bas gekozen. Een bas met een verleden en een goede balans. (zie item).

Coral Longhorn sunburst

Dit is een originele 40 jaar oude Coral longhorn unfinished body gemaakt in Japan door de Kawai company. Ontworpen door de jazz guitarist Vincent Bell, die ook de Coral electrische Sitar heeft ontworpen. Coral was een gitaarlijn geproduceerd door de Danelectro corporation. De longhorn bodies werden in japan geproduceerd. Er waren 3 modellen. De 6 en 12 snaar gitaar en de 4 snarige bas. Deze bodies werden in 1968 na het finishen opgeslagen. Hij werd in amerika op de kop getikt en na ruim 40 jaar afgebouwd.

RG L5 Longscale

Vox Humana bouwt de longscale RG L5 van Rinus Gerritsen.

RG S4 shortscale

Vox Humana bouwt de RG Shortscale 4 van Rinus Gerritsen

RG L4 Longscale

Vox Humana bouwt de longscale RG L4 van Rinus Gerritsen.

Rinus Gerritsen RG lijn

Vox Humana bouwt de bas van Rinus Gerritsen
Onstaan van de RG lijn: Hoe is de samenwerking met Vox Humana ontstaan? Vox Humana doet al jaren reparaties en service onderhoud aan gitaren en de bassen van de Golden Earring. Een aantal jaar geleden werd de toets van de fretless Darwin gevlakt en die speelde en klonk daarna geweldig. Ook weer een bas met een uniek geluid en vorm. Vanaf die tijd ontstond er steeds meer een samenwerking waarbij verbeteringen of ideeen voor nieuwe instrumenten werden gerealiseerd.
Vox Humana is dan ook een bedrijf waar je instrumenten op maat kan laten bouwen.

Rinus Gerritsen

Veel klanten die regelmatig bij Vox Humana langs komen hebben Rinus Gerritsen waarschijnlijk wel eens gezien. Uit interesse loopt hij met zijn trouwe viervoeter Suus zo'n 2 keer per week even de werkplaats aan de Waalstraat binnen.
Rinus is altijd geinteresseerd in waar je mee bezig bent en weet altijd wel een paar mooie anekdotes, of vertelt over zijn andere projecten, de citroen DS of geluidstechniek.
De sound van de oude Danelectro bassen, veel geassocieerd met Rinus Gerritsen, en zijn dubbelnek bas zijn uniek. Een eigen geluid is iets waar Rinus al zijn hele loopbaan bij de Golden earring aan werkt en daar wordt nog steeds professioneel aan geschaafd en verbeterd.

Information

Vox Humana
Waalstraat 72 | 3131 CS Vlaardingen
Tel.: +31 10 4346628
info@voxhumana.nl
Kamer van Koophandel: 73868876
BTW nr: NL118482646B01

Openingstijden

Dinsdag van 13:00-17:00.

Woensdag  van 13:00-17:00.

Donderdag  van 13:00-17:00.

Vrijdag van 13:00-17:00. Vrijdag geen koopavond.

Zaterdag van 10:00-17:00.

Zondag en maandag gesloten.

 

Vox Humana
Waalstraat 72 | 3131 CS Vlaardingen
Tel.: +31 10 4346628
info@voxhumana.nl

Over ons

Privacy Policy

    Contact Us    
(Opent in  onze webshop)